Wie zijn wij?

Werkfruit Tilburg is een samenwerkingsverband tussen De Braacken Groente & Fruit en Box Concepts.

De Braacken is een begrip in de fruitmarkt, heeft een fruitkwekerij van ruim 12 hectaren groot en is gelegen in het mooie buitengebied van Goirle. Al vele decennia worden er appels, peren en kersen geteeld. De Braacken zal zich binnen deze samenwerking focussen op de samenstelling van de WerkFruitkisten. Streek geteelde groente en fruit hebben een grote voorkeur tijdens de wekelijkse selectie. Alleen het lekkerste fruit van de beste kwaliteit wordt in de WerkFruitkisten van Werkfruit Tilburg verwerkt. Box Concepts is sterk in het leggen en onderhouden van contacten met bedrijven en instellingen. Doordat zij ook verantwoordelijk zijn voor de gehele administratieve verwerking heeft u slechts één aanspreekpunt, voor uw gemak alles onder één dak!


De Braacken is daarnaast GlobalGap gecertificeerd. Deze internationale certificering staat voor Global Good Agricultural Practice. Dit zijn de eisen die wereldwijd aan boeren en tuinders worden gesteld aangaande voedselveiligheid, duurzaamheid en kwaliteit. Onlangs is De Braacken Groente & Fruit uitgeroepen tot 'Groenteman met 3*** 2017'. Slechts 4 bedrijven in heel Nederland hebben 3*** status. Een uitzondelijkerlijke prestatie van De Braacken en een bewijs van kwaliteit. 

Herkomst fruit

Vers, kwaliteit en (h)eerlijkheid is waar wij als Werkfruit Tilburg voor staan. De appels, peren en kersen komen van onze eigen boomgaard. De overige groenten/fruit wordt zoveel mogelijk geleverd door lokale telers. Hierdoor is de kwaliteit gewaarborgd, krijgen de telers een eerlijke prijs voor de meest verse groenten en fruit. Proef en geniet van wat uw eigen regio u biedt!


In onze WerkFruitkisten zullen wij altijd seizoensfruit toevoegen. Zo is de WerkFruitkist niet alleen een verrassing iedere week maar krijgt u en het personeel ook voldoende vitaminen binnen. Toch een keer ontevreden over een stuk fruit? Laat het ons weten en wij zullen bij de volgende levering extra fruit toevoegen. 

 

Soorten fruit

Fruit is de verzamelnaam voor allerlei eetbare vruchten en is te verkrijgen in verschillende kleuren, vormen en maten. Elke stuk fruit bevat zijn eigen vitaminen en voedingsstoffen. Onze fruitkisten worden geleverd met minimaal 6 verschillende stuks fruit. Ons fruit is onder te verdelen in de volgende soorten:

  • Zacht fruit, zoals bessen, aardbeien en druiven.
  • Steenvruchten, zoals kersen, pruimen en perziken.
  • Pitfruit, zoals appels en peren.
  • Citrusfruit, zoals sinaasappels en mandarijnen.
  • Ander exotisch fruit, zoals bananen en kiwi's.